La rerabotiga

La joieria és per a mi una escapatòria del caos, de la rutina; una il·lusió, un camí per a gaudir, per a imaginar. Em va ajudar a emocionar, a sentir, quan encara no era capaç de valorar allò essencialment important. La joieria em va ensenyar a mirar dins meu, a preguntar-me com estava i què és el que volia, a treure els sentiments i viure una mica més autènticament.

Experimentant amb allò que m’intriga i aprenent a ser curiosa. Una oportunitat que considero és un privilegi, que cal aprofitar i viure al màxim.

Tot això va acompanyat de la tècnica (de la joieria), una disciplina que et desperta aquesta curiositat per transformar, manipular i portar al límit el que poden arribar a fer les mans amb la gran col·laboració de la ment, aquesta meravella que tenim les persones. Podríem considerar que és el mitjà o l’excusa per a intentar respondre aquelles preguntes que se’ns generen a partir d’incerteses o misteris que ens brinda la vida.

Joana Salvadó Lluverol

Creadora de DJOYO estudi

Sempre envoltada d’arquitectura, el pare ens deixava ajudar-lo a començar alguns dels seus projectes, a vegades fins i tot ens havia deixat fer a nosaltres mateixos algunes petites maquetes.

Les maquetes, això si que em tenia captivada! Imaginar alguna cosa, fer-la en petit per després construir-la a una escala tan gran. Veure les maquetes et permet veure l’espai des d’un punt de vista privilegiat, fixar-se en cada racó.

Potser una casualitat, però d’una manera o una altre aquell constant de crear no va parar d’existir en la meva ment. Durant l’adolescència vaig anar anant al taller de joieria de l’escola Arsenal a Vilafranca. Més endavant tot intentant encaixar en la societat tal i com està estructurada, vaig cursar dos anys d’enginyeria de disseny industrial on vaig conèixer la Clara, una gran persona que em va ajudar a engegar aquest gran projecte. Finalment vaig decidir seguir amb la joieria i posar-hi tota la energia anant a estudiar a la Massana.